Home
Trgovina
Favoriti0
|STATUS APARATI ZA VAKUMIRANJE| -15% na sve što nije već sniženo uz kod: STAT15

Neugodan miris u hladnjaku? Zašto i kako ga se riješiti?

Ako primijetite loš miris iz hladnjaka, vjerojatno nema razloga za brigu, jer je rješenje često malo masti za uklanjanje mrlja od hrane ili prolivene hrane.

U ovom članku ćemo istražiti razloge zašto vaš hladnjak smrdi i što možete učiniti da riješite problem.

Uobičajeni Uzroci Neugodnog Mirisa U Vašem Hladnjaku:

U nastavku je nekoliko razloga zašto vaš hladnjak smrdi i kako to spriječiti u budućnosti.

Kvarenje Hrane

Kvarenje hrane jedan je od najčešćih uzroka neugodnog mirisa u hladnjaku. Kada hrani istekne rok trajanja, na njoj se pojavi plijesan i ispušta neugodne mirise koji se mogu proširiti cijelim hladnjakom.

Kako biste spriječili kvarenje hrane, važno je čuvati hranu u hermetički zatvorenim posudama i bacati svu hranu u hladnjak predugo.

Plijesan I Rast Bakterija

Još jedan uobičajeni uzrok neugodnog mirisa u hladnjaku je plijesan i rast bakterija. One mogu rasti u pukotinama i pukotinama vašeg hladnjaka ili na bilo kojem prolijevanju ili curenju koje nije pravilno očišćeno. 

Kako biste spriječili razvoj plijesni i bakterija, važno je redovito čistiti hladnjak i održavati ga suhim.

Prljavi Ili Začepljeni Otvori Za Zrak

Prljavi ili začepljeni otvori za zrak također mogu pridonijeti neugodnom mirisu u vašem hladnjaku. Kada su otvori za zrak prljavi ili začepljeni, ne mogu ispravno cirkulirati zrak kroz vaš hladnjak, što dovodi do ustajalog ili ustajalog zraka i nakupljanja neugodnih mirisa. 

Kako biste to spriječili, važno je redovito čistiti ventilacijske otvore hladnjaka i osigurati da na njima nema nikakvih prepreka.

Provjerite Odvodnu Posudu

Odvodna posuda je važan dio vašeg hladnjaka koji pomaže u skupljanju vlage i prolijevanja. Međutim, ako se posuda za odvod ne čisti redovito, može stagnirati, što dovodi do neugodnog mirisa u vašem hladnjaku. 

Obavezno redovito čistite posudu za odvod kako biste spriječili neželjene mirise. 

Curenje I Izlijevanje Pića

Curenje ili prolijevanje tekućine također je čest uzrok neugodnih mirisa kada se tekućine ostave stajati dulje vrijeme, osobito mlijeko.

Redovito provjeravajte površinu ispod tekućina u hladnjaku kako biste bili sigurni da ne cure. Ako je tako, obrišite područje i zamijenite tekućinu u drugu bocu ako je potrebno.

Zaključak

Čišćenje, prolijevanja i bacanje stare hrane pohranjene u vašem hladnjaku često je najbrže rješenje za smrdljivi hladnjak. 

U protivnom provjerite jesu li otvori za zrak začepljeni i ispraznite posudu za odvod.

Za neutralizaciju neugodnih mirisa može Vam i pomoći ovaj Electroluxov odličan proizvod:

Akcija

Electrolux Neutralizator mirisa E6RDO101

3,85  (29,01 kn)
Back to Top
Ocjena ehome.hr na Trustprofile recenzije je 7.4/10 temeljena na 70 recenzije.
Proizvod je dodan u košaricu