Kako glačanje učiniti brzim i lakim kućanskim poslom?

Glačanje i slaganje odjeće spadaju među najzamornije, pa i najteže kućanske poslove. Istraživanja su pokazala da se u Europi samo na glačanje u prosjeku potroši oko tri sata mjesečno, što je oko jedan i pol dana u godini. Međutim, postoji kvalitetno rješenje koje će vam pomoći da naučite kako trošiti manje vremena na glačanje, a više na život.

Jeste li se ikada zapitali koliko vremena provedete radeći kućanske poslove u jednom danu, mjesecu ili godini?

Kad bismo manje vremena trošili na kućanske poslove, imali bismo više vremena za trenutke koji nam čine život boljim. Peglanje i slaganje rublja poslovi su koji su opterećujući i oduzimaju gotovo najviše vremena.

Prosječni europljanin/ka provede čak pet mjeseci svog života peglajući dok njihova djeca ne postanu punoljetna

Istraživanje Ecostata pokazalo je da prosječnoj domaćici, majci, treba samo pet mjeseci da pegla i složi odjeću dok djeca ne napune 18 godina. Za to vrijeme uspio je ispeglati i složiti čak 1248 četvornih metara rublja za svoju obitelj. Koliko je ovaj posao dosadan dovoljno govori podatak da trećina Britanki umjesto njih obično zapošljava nekoga tko pegla, te da svako peto dijete kupuje odjeću i školske uniforme koje ne zahtijevaju glačanje. Sve je to pod izlikom uštede vremena. Rekli bismo da nas glačanje opterećuje više nego što smo toga svjesni.

Peglanje 15 kg rublja ručnim glačalom traje u prosjeku 4 sata

Iskustvo je pokazalo da prosječna četveročlana obitelj tjedno opere oko 20 kilograma rublja. Nakon pranja potrebno je ispeglati oko 15 kilograma te hrpe. Marljivi istraživači čak su izračunali da je za ispeglanje takve hrpe ručnim glačalom potrebno oko četiri sata.

Tablica prosječnog vremena utrošenog na glačanje ručnim glačalom po pojedinom predmetu izgleda ovako:

– Majica – 7 i pol minuta
– Majica – 2 minute i 20 sekundi
– Donji dio trenirke – 3 minute i 20 sekundi
– Gornji dio trenirke 4 minute i 20 sekundi
– Navlaka za krevet (dupla) 130x180cm – 15 minuta
– Navlaka za krevet (dupla) 150x220cm – 14 minuta
– Jastučnica – 2 minute i 55 sekundi
– 3 ručnika 80cm – 5 minuta i 10 sekundi
– Okrugli stolnjak (promjer 84 cm) – 2 minute i 55 sekundi
– Pregača (radni kaput) – 7 minuta i 40 sekundi
– Zavjesa 300x240cm – 20 minuta

Za navedenu prosječnu hrpu rublja, koja je prikazana u gornjoj tablici, trebat će nam gotovo 90 minuta vremena za glačanje ručnim glačalom. Oni koji su iskusniji mogu to učiniti za nekoliko minuta manje, ali je svakako puno vremena koje bismo mogli bolje iskoristiti.

Kako uštedjeti vrijeme i učiniti glačanje užitkom?

Postoji vrlo jednostavan način koji nam pomaže uštedjeti tri četvrtine vremena koje provodimo glačajući klasičnim ručnim glačalom. Riječ je o Rollman valjku za glačanje, za koji možemo reći gotovo glačalo za vas. Izuzetno je jednostavno, brzo i precizno glačanje. Ujedno je vrlo udoban, jer vam omogućuje glačanje u sjedećem položaju. Rollman je stvoren kako bi pružio udobnu upotrebu, s posebnim naglaskom na zdravstvene aspekte.

Rollman valjak za glačanje omogućit će vam:

– ergonomski položaj ili sjedenje tijekom glačanja

– pravilan položaj kralježnice i donjeg dijela leđa

– peglanje bez opterećenja na nogama

– glačanje bez fizičkog napora i naprezanja

Rollman valjak za glačanje ima mnoge prednosti. Jedna od najvažnijih je ta što vam omogućuje glačanje do 10 odjevnih predmeta i ostalog rublja u kućanstvu u samo 60 sekundi.

Rollman valjak za glačanje štedi vaše vrijeme

Rollman štedi zdravlje, struju i prostor jer u sklopljenom stanju zauzima samo 0,26 četvornih metara vašeg životnog ili radnog prostora. Ovaj fenomenalni stroj uštedjet će vam minimalno 45 minuta na svaki sat glačanja koji biste potrošili glačajući ručnim glačalom.

Podaci o potrošnji vremena glačanja Rollman-a izgledaju ovako:

– Majica – 3 minute i 10 sekundi
– Majica – 28 sekundi
– Donji dio trenirke – 1 minuta i 10 sekundi
– Gornji dio trenirke – 3 minute i 10 sekundi
– Prekrivač za krevet (dvostruki) 130x180cm – 3 minute i 30 sekundi
– Prekrivač za krevet (dvostruki) 150x220cm – 3 minute i 20 sekundi
– Jastučnica – 22 sekunde
– 3 ručnika 80cm – 40 sekundi
– Okrugli stolnjak (promjer 84 cm) – 25 sekundi
– Pregača (radni kaput) – 2 minute i 40 sekundi
– Zavjesa 300x240cm – 2 minute i 30 sekundi

U odnosu na prethodnu tablicu i rezultate vremena utrošenog na glačanje ručnim glačalom, podaci o vremenu utrošenom na glačanje Rollman strojem za glačanje izgledaju impresivno.

Za istu količinu rublja izglačanog ručnim glačalom potrebno je najmanje 1 sat, dok bi glačanje Rollman strojem za glačanje trajalo oko 22 minute.

Rollman – brzo, jednostavno i udobno peglanje

Možemo zaključiti da Rollman valjak za glačanje predstavlja modernu definiciju brzog, jednostavnog i udobnog glačanja. Podiže iskustvo glačanja na potpuno novu razinu zahvaljujući naprednim funkcionalnostima i modernom dizajnu. Siguran je za korištenje, mobilan i lako se sklapa, zahtijeva malo prostora za pohranu. Brzo i jednostavno pegla i najzahtjevnije duge tkanine. Izuzetno je pogodan za potrebe kućanstva, kao i za svaki ugostiteljski objekt, hotel, hostel, kemijsku čistionicu, apartmane, restorane i sve slične uslužne djelatnosti koje zahtijevaju svakodnevno glačanje velikih količina rublja. Ukratko, uređaj koji je u svojoj namjeni apsolutno multifunkcionalan.

Jednostavno – Zavalite se, opustite se i uživajte u umjetnosti glačanja.

U videu ispod možete vidjeti sve prednosti koje ovaj sjajni stroj nudi. Moći ćete vidjeti kako se aparat koristi, kako radi i kako jedna naporna kućna aktivnost postaje pravi užitak, a vaš život jednostavniji, bez stresa i nervoze.
Rollman valjak za glačanje možete pogledati i kupiti u izložbenom prostoru: Vrbanjska ul. 1; Zagreb ili na našem web shopu.

Komentiraj